Merak Ettikleriniz

Ürünleriniz sağlıklı ve güvenilir mi?

Ürünlerimizi sağlıklı ve güvenilir kılmak en önemli önceliğimizdir. Farillia, hazırlamış olduğu ürünlerin tamamını sağlık ve doğallık konseptiyle düşünür, tasarlar ve üretir. Bu sebepten, üretim sürecinde çok dikkatli davranırız.
Meyvelerimizi ağaçtan toplatıyor, yere düşen ürünleri kesinlikle kullanmamaya gayret gösteriyoruz. Doğru şartlarda hızlıca fabrikamıza ulaştırılan meyveleri, ayıklayıp, yıkıyoruz ve temizliyoruz. Steril ortamda sıkım ve dolum işlemini yaptıktan sonra, ani şoklama yöntemi ile donduruyoruz. Ve sizlere soğuk zinciri kırmadan ulaştırıyoruz.
Neticede, büyük uğraşlar ve ekip çalışmasıyla sizlere sağlık ve lezzet dolu ürünler sunabiliyoruz.


Katkı maddesi kullanıyor musunuz?

Ürünlerimizin hiçbirinde kesinlikle bir katkı maddesi bulunmamaktadır. Renklendirici, tatlandırıcı, koruyucu herhangi bir şey içermez.
Yalnızca, Ev Yapımı Tariflerimizde (Limonata, Soğuk Çay, Vişne Suyu) gerekli hallerde tarif gereği DOĞAL şeker kullanılmaktadır ve bu durum ambalajlarımızda açıkça belirtilir.

Isıl İşlem yada Pastörizasyon uyguluyor musunuz?

Kesinlikle hayır! Farillia olarak bütün amacımız doğal ve sağlıklı ürünler sunmaktır.
Pastörizasyon işlemi günümüzde yaygınca kullanılan bir yöntemdir. Amacı, ürünün içinde muhtemel oluşabilecek bakteri ve küfü yok ederek raf ömrünü uzatmaktır. İçerisindeki canlı yaşamı bir anlamda yok ederek. Bir diğer amacı da, pastörize edilen ürünlerde çok daha ucuz hammadde kullanılabilmesidir. Yere düşen, küflü, bozuk ve ayıplı ürünler üretim aşamasında pastörizasyon vasıtası ile sterilize edilir.
Ancak, tüketiciye hiçbir zaman açıklanmayan durum şudur ki; ısıl işlem ile birlikte raf ömrü uzatılıp, düşük maliyetli hammadde kullanılırken, değişmekte olan ürünün enzim yapısıdır. Isıl işlem uygulanan ürünlerin içerisindeki vitamin ve mineral yapısı değiştiğinden, üründen almanız gereken faydayı ve sağlığı tam anlamıyla hiçbir zaman alamazsınız.
İşte bu sebeplerden, dolayı ürünlerimize ısıl işlem veya pastörizasyon uygulamıyoruz. Doğanın sunduğu tüm sağlıktan yararlanabilmeniz için.

Neden donduruyorsunuz?

Neden pastörizasyon yapmadığımızı açıklamıştık. Haliyle, ürettiğimiz ürünlerin sağlık, doğallık ve lezzetini korurken raf ömrünün de olması gerektiğini biliyoruz. Aksi halde, taze sıkılmış meyve ve sebze sularını en geç 3 gün içerisinde tüketmeniz tavsiye edilir. Bizde, hazırlamış olduğumuz taze ürünleri donduruyoruz, yani uyutuyoruz. Bu vesile ile enzim yapılarını pastörizasyonun aksine korumuş oluyor, sizlerde içtiğiniz her yudum da meyveden gelen vitamin ve minerallerden olabildiğince faydalanmış oluyorsunuz, hem de lezzetini kaybetmeden.


Ürünlerin raf ömrü ne kadar?

Taze sıkma işlemi tamamlandıktan sonra şoklanarak dondurulan ürünlerimizin, -18 Derecede, donuk olarak, raf ömrü 2 senedir. (24 ay) Buzdolabında yada oda sıcaklığında çözdürüldükten sona, tıpkı taze sıkılmış meyve suları gibi, 3 gün içerisinde tüketilmesi tavsiye edilir. +4 Derecede saklamak koşulu ile.

Evde taze olarak sıkılmış meyve suyundan farkınız nedir?

Şoklayarak dondurma işlemi dışında hiçbir farkı yoktur.

Ürünlerinizi kimler kullanabilir?

Ürünlerimizi ŞİMDİLİK Horeca (Hotel, Restaurant ve Catering) müşterilerimize, güvenilir distribütörlerimiz vasıtası ile ulaştırabiliyoruz. Ümit ediyoruz ki gelecek yıllarda marketler vasıtası ile son tüketiciyle de buluşacağız.

Ne zaman üretiyorsunuz?

Ürünlerimizi her zaman tam mevsiminde, kısaca; vitamin ve mineral değerlerinin en yüksel olduğu ve lezzetlerinin doruğa ulaştığı noktada üretmeyi tercih ediyoruz. Bu vesileyle daha sağlıklı ve daha lezzetli ürünleri sizlere ulaştırabiliyoruz.

Yeni ürünler eklemeyi düşünüyor musunuz?

Elbette düşünüyor ve bununla ilgili çalışmalarımızı sürekli devam ettiriyoruz. Yakın zamanda yeni ürünleri sizlere sunacağımızdan şüpheniz olmasın. Hammadde tedarik, üretim ve depolama gibi konularda ki hassasiyetimiz biraz zaman almamıza neden oluyor sadece, o kadar!

Üretim teknolojiniz hakkında bilgi verir misiniz?

Ürünlerimizi geleneksel yöntemler ile son teknoloji makinelerin harmanı olan bir prensiple üretiyoruz. Örneğin, soğuk sıkım! Vitamin ve mineral dengesini koruyan ve meyvenin lezzetini olduğu gibi almanızı sağlayan bu geleneksel yöntemi, bugünün modern cihazları ile yapıyoruz.
Bir de tabii ki, geleneksel ev yapımı tariflerimiz var. Hepsi büyük annelerimizin tariflerinden yola çıkılarak hünerli ustalarımızın elinde yeniden hayat buluyor!
Kim istemez ki çocukluğunuzda ki limonatayı, soğuk çayı veya vişne suyunu yeniden içmek?

Sıktığınız meyveleri nasıl seçiyorsunuz?

Ürünlerimiz, uzman tedarik zinciri ekibimiz vasıtası ile, Türkiye’nin belli başlı bölgelerinde, yerinde görülüp incelendikten sonra onay alınması halinde fabrikamıza uygun koşullarda ulaştırılır.
Ayrıca, lezzeti ve verimliliği en yüksek cins ve ebatları bulmak içinse uzman kadromuz hiç durmadan çalışmalarına devam eder.

Ürünlerin tadında değişiklik oluyor mu?

Ürünlerimizin tadı çok büyük oranda evde taze sıkılan meyve suları ile aynıdır. Uzman olmayan birisinin ayırt edemeyecek kadar yakın ve eşsiz bir tat sunarız sizlere. İnanmıyorsanız, deneyin ve kendiniz görün!
Ayrıca, kullanılan hammadde ve hazırlanan ürünler tamamen doğal olduğu için, farklı tarihlerde yapılan üretimlerde yok denebilecek kadar az farklılık oluşabilmektedir. Bu da doğallığın bir neticesidir!

Fiyatları nasıl belirliyorsunuz?

Ürünlerimizin fiyatlarını yıllık bazda belirleriz ve tüm yıl boyunca olağanüstü haller dışında sabit tutarız. Yıllık bazda hammadde maliyetlerinde değişimler söz konusu olsa da olabildiğince fiyatlarımızı sabit tutarak, sürekliliğimizi korumayı hedefleriz.

Ürünleriniz konsantre mi?

Konsantre ürünler bizim felsefemizin tam aksini oluşturduğu için bu soruya cevabımız ‘KESİNLİKLE HAYIR’ dır.
Hiçbir şekilde konsantre yada nektar ürünler kullanmıyoruz ve kullanmayacağız da. Bu siz değerli müşterilerimize verdiğimiz ilk ve en büyük sözümüzdür.